Το σαλόνι είναι το σημείο εισόδου συνήθως σε ένα σπίτι και το οποίο αντανακλά  την προσωπικότητα μας στους καλεσμένους μας. Στο σαλόνι θα κάτσουμε να πιούμε ένα καφέ, να φάμε ή απλά να συζητήσουμε με φίλους, άρα θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη βαρύτητα στην αισθητική του, την διάταξη των επίπλων και αυτό είναι ακόμα πιο δύσκολο ειδικά αν ο χώρος μας είναι περιορισμένος.

 

Η ομάδα διακοσμητών της GAND σας δίνει μερικές έξυπνες συμβουλές  έτσι ώστε να μετατρέψετε το σαλόνι σας να δείχνει μεγαλύτερο από ότι πραγματικά είναι.

α) μεγάλο και σημαντικό ρόλο παίζουν τα χρώματα . Θα πρέπει να βάψετε το χώρο σας με ανοιχτά χρώματα στις αποχρώσεις  του  κρεμ, λευκό, απαλό ροζ ,μπλε ή ακόμα και πράσινο. Το σωστό χρώμα πραγματικά θα το κάνει να φαίνεται μεγαλύτερος ο χώρος στο σαλόνι σας.

β)απαραίτητη  προϋπόθεση είναι, για τον σκοπό αυτό,  την οροφή να την βάψετε ακόμα πιο ανοιχτή από τους γύρω τοίχους του σπιτιού σας.

γ)επίσης θα πρέπει  για να δημιουργήσετε χώρο στο μικρό σας σαλόνι να απομακρύνετε όλα τα αντικείμενα τα οποία δεν τα χρειάζεστε πλέον και απλά τα έχετε τοποθετήσει γιατί δεν είχατε τι άλλο να τα κάνετε ή σας είχαν περισσέψει από το προηγούμενο μεγαλύτερο σαλόνι που τυχόν είχατε σε ένα προηγούμενο σπίτι.

δ)επιπροσθέτως θα πρέπει η επιλογή χρωμάτων για τα έπιπλα σας να εναρμονίζεται πλήρως με τα χρώματα που έχετε επιλέξει στους τοίχους χωρίς μεγάλες αντιθέσεις. Σε μοντέρνα έπιπλα θα ήταν καλύτερα να επιλέξουμε πιο ανοιχτά χρώματα.

ε)καθρέφτες … παίζουν σημαντικό ρόλο σε ένα σαλόνι για το σκοπό μας διότι δημιουργούν την ψευδαίσθηση του παραπάνω χώρου καθώς αντανακλούν πολλές εικόνες. Άρα θα πρέπει να βρούμε το κατάλληλο σημείο έτσι ώστε να τοποθετήσουμε έναν καθρέφτη  χωρίς απαραίτητα  να είναι πολύ μεγάλος σε διάσταση. Μια καλή θέση είναι στην είσοδο του σπιτιού ή πάνω από ένα γωνιακό καναπέ ή ακόμα και σε μπουφέ που στην τελευταία περίπτωση μπορούμε να τοποθετήσουμε και δύο μικρούς σε ακανόνιστη διάταξη στον τοίχο.