Οι πίνακες ζωγραφικής, εκφράζουν καλλιτεχνικές ανησυχίες για μικρούς και μεγάλους, φροντίζοντας με έναν ξεχωριστό τρόπο για την αισθητική του χώρου στον οποίο τοποθετούνται.

 

Επίσης, αποτελούν μια εύκολη λύση, για να γεμίσετε τους τοίχους σας δίνοντας μια άλλη νότα στο χώρο.

Συντελεστές σε αυτή την δημιουργία, είναι τα χρώματα, οι απεικονιζόμενες παραστάσεις και το υλικό όπου είναι κατασκευασμένος ο πίνακας. Ανάλογα με το γενικότερο ύφος διακόσμησης του δωματίου, μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία με πίνακες από καμβά-λάκα, μεταλλικούς, με ιδιαίτερη τεχνοτροπία και μοναδικές απεικονίσεις, δίνοντας νέα διάσταση στο δωμάτιο.

Δεν χρειάζεται να δημιουργηθεί ένα χαοτικό αποτέλεσμα υπερφορτώνοντας το χώρο σας προκειμένου να τον διακοσμήσετε. Το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται σε μερικά απλά τρικ.

Αρχικά, αποφύγετε να κρεμάσετε έναν μικρό πίνακα σε έναν μεγάλο άδειο τοίχο. Προτιμήστε να τον τοποθετήσετε ανάμεσα σε δύο έπιπλα ή ακόμη και δύο παράθυρα.

Έπειτα εάν ένας πίνακας τοποθετηθεί επάνω από ένα έπιπλο όπως έναν καναπέ, μπουφέ, κάποιο τραπέζι, γραφείο κ.α., θα πρέπει να είναι κεντραρισμένος με το συγκεκριμένο έπιπλο.

Σε περίπτωση που σε αυτό το έπιπλο υπάρχουν διακοσμητικά αντικείμενα, δε θα πρέπει να βρίσκονται σε θέσεις που να κρύβουν μέρος του πίνακα. Πολύ σημαντικό είναι να διατηρείται η οπτική ισορροπία. Χαρίστε ύψος στο δωμάτιο τοποθετώντας πίνακες σε κάθετη διάταξη και βάθος με την οριζόντια διάταξή τους.

Συνήθως, κρεμάμε τους πίνακες σε λάθος ύψος με αποτέλεσμα να μην αναδεικνύονται. Φροντίστε, έτσι ώστε να κρατάτε τα έργα τέχνης στο ύψος του βλέμματος, απολαμβάνοντάς τα εξίσου όταν είστε όρθιοι αλλά και καθιστοί. Τέλος, συμβάλετε στην ανάδειξή του πίνακα κρεμώντας τον κάτω από ένα φωτιστικό με λάμπα πυρακτώσεως.

Οι λάμπες αλογόνου τείνουν να φθείρουν τα χρώματα όπως και οι λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας να τα αλλοιώνουν.