O καναπές είναι το κεντρικό κομμάτι του καθιστικού και συχνά εμπνέει αλλά και καθορίζει με την απλότητα ή την υπερβολή του τη διακόσμηση του χώρου.

 

Επειδή η επιλογή ενός καναπέ μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη υπόθεση-δεδομένης της ποικιλίας χρωμάτων, σχεδίων και στιλ- για να επιλέξετε τον σωστό καναπέ για έναν χώρο, θα ήταν προτιμότερο να ακολουθήσετε κάποιους κανόνες και συμβουλές,  που θα απλοποιήσουν τη διαδικασία.

Προσδιορίστε ποιο σχήμα καναπέ ταιριάζει καλύτερα στον χώρο σας, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Ένας καναπές σε σχήμα Γ είναι ιδανικός για μεγάλους χώρους, ενώ καναπέδες σε δύο κομμάτια, ενδείκνυνται για πιο μικρούς χώρους. Υπολογίστε επίσης πόση επιφάνεια θέλετε να καλύπτει ο καναπές, όπως και τον αριθμό των υπόλοιπων επίπλων. Εάν ο χώρος είναι μικρός, είναι προτιμότερο να επιλέξετε κάτι πρακτικό, που να ξεχωρίζει ωστόσο, ως προς τον σχεδιασμό.  

Επιλέξτε το κατάλληλο ύφασμα. Οι καναπέδες σουέτ είναι ωραίοι αλλά όχι και πρακτικοί, αφού φθείρονται εύκολα. Αντίθετα, οι δερμάτινοι καναπέδες, ειδικά σε σκούρο χρώμα, είναι διαχρονικοί και καθαρίζονται εύκολα, δυστυχώς όμως δεν είναι ότι καλύτερο για το καλοκαίρι.  

Αποφασίστε ποιο στιλ καναπέ δένει καλύτερα με την υπόλοιπη διακόσμηση του χώρου. Εάν για παράδειγμα, η διακόσμηση είναι μοντέρνα, επιλέξτε καθαρές γραμμές και έντονα, χρώματα. Εάν η διακόσμησή σας είναι εκλεκτική, πηγαίνετε σε πιο μίνιμαλ επιλογές με ένα ουδέτερο ύφασμα.

Μην διστάσετε να επιλέξετε έναν καναπέ με ιδιαίτερο ή ασυνήθιστο χρώμα ή print του γούστου σας, που θα προσθέσει τη δική σας προσωπική πινελιά στον χώρο. Για το 2016, οι σχεδιαστές κάνουν μια επιστροφή προς στα 50s και μας παρουσιάζουν καναπέδες μικρότερους σε όγκους με λεπτά πόδια που μας ανεβάζουν λίγο ψηλότερα από ό,τι συνήθως.

πηγή:http://thessalikesepiloges.gr/